bugün

sevdiği entry'ler

bilal erdoğan

vasıfları nelerdir devlet kademesindeki sıfatı nedir bugüne kadarki başarıları nelerdir kamu görevlisi olarak bir kimliği var mıdır bilinmeyen kişidir. tüm bu bilinmeyenlere rağmen okullara falan gidip oradaki öğrencileri karşısına zorla getirtip konferans falan verebiliyor.

babasını ayrı tutuyorum ama kendisi veya ablası/kızkardeşi veya annesi hangi yetki ve görevler ile insanları bir yerlere toplayıp konuşma yapabiliyor hemde dinlemek istemeyenleri zorla salona toplayarak bilemiyorum. zamanın iç işleri bakanı "kendisine yaklaşanı vurun" şeklinde talimat bile verebiliyor devlet görevlilerine. bu kadar önemli bir şahsiyet olmasını hangi vasfına hangi sıfatına vermeliyim ciddi ciddi soruyorum. misal obama veya trump veya merkel veya diğerlerinin çocukları bu kadar söz sahibi olabiliyorlar mı ülkelerinde ?

başlamak bitirmenin yarısıdır

inanın çok doğru bir söz. Ne zamandır ders çalışmam lazım deyip sürekli erteliyordum. içimden zerre çalışmak gelmiyordu. Masaya oturduğumda sıkılarak not yazdım bu dönem. Kendimi yazdıklarıma vermediğim için de anlamadan öylece yazıyordum. Sonra dedim ki "bu böyle olmaz, bu dönemi başarıyla bitirmen gerek. Yoksa okulun uzar, evlenemezsin ehehe" şaka şaka, son kısmı söylemedim ama takdir edersiniz ki kimse okulunun uzamasını istemez. Haliyle vizelere de az zaman kaldığından popo tutuştu. Ders çalışıp paşa paşa anlamak zorundayım. En baba dersimle başladım. Kalırsam dibi boylayacağım, güzel bir notla geçersem zirveyi bulacağım bir ders. Yani kredisi yüksek. Başta çince gibi gelirken 1.5 saat çalışmadan sonra "yapılmayacak bir ders değil bu" moduna girdim. Ders çalışmaya başlamadan önce ruh halim berbatken şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Hatta bu dersi bitirip öteki derslere de çabucak geçme isteği oluştu.

Başlamak bitirmenin yarısıdır arkadaşlar. Siz yeter ki başlayın. Şeytan başlamamanız için uğraşıyor biliyorum ama şeytanı sevindirmeyin, dolayısıyla işlerinizi ertelemeyin. Hayırlı cumalar.

akp nin uzay projeleri

Diğer tüm gezegenlerin aksine, Doğudan batıya doğru dönen Avrupa özentisi Venüs gezegenini kınama projesi.

(bkz: eyy venüs sen kimsin ya)

at kanı içmek

Moğollar'ın at üstünde uzun mesafeleri katedip, birçok yeri istila etmesinde büyük katkı sağlayan kan içme eylemidir. Moğol orduları istila süresince, açlıklarını at etiyle sıvı ihtiyaçlarını da at kanı içerek gidermişlerdir.

sözlük yazarlarının ruh halleri

görsel

gecenin şarkısı

Sara lov, fountain

https://youtu.be/b6zx5DowX5Y

mimesis

Gün itibariyle tezini teslim edip mezun olan yazar.

postmodern küfürler

Dali'nin günlüğünde yer alası .

Freud vakası.

Derrida'nın suskunluğu.

Gibi tamlamalardır.

yarım kalmış hikayeler

...

"Sana bir içecek sunacağım." dedi "Bunu içtiğin zaman derin bir uykuya dalacaksın ve her zaman arzuladığın gibi normal bir insan olarak uyanacaksın."

"Ama? Mutlaka bir 'ama' olmalı değil mi? Hiçbir şey karşılıksız olmaz."

"Ben olmayacağım.
Tek fark bu.
Benim hiç varolmadığım bir dünyada uyanacaksın. insan olarak doğduğun için bana ihtiyaç duymadıgın ve hiç yaratılmadığım bir dünya..."

"Peki ya ben seni istiyorsam?"

"Böyle bir şansın yok."

"Neden? Seçim hakkım olmalı. Bu haksızlık değil mi?"

Durdu ve gözlerimin içine baktı. Eliyle aşağıda kopan kıyameti gösterdi. "Yaşamak istediğin dünya bu mu? Şuraya bak. Gerçekten yaşamak istediğin dünya burası mı? Her gün defalarca intihar ettiğin bu paradoksun içinde mi kalmak istiyorsun!
Haksızlık nedir biliyor musun? Bu tek ve harika seçeneği geri çevirmek."

"Sen geldiğinden beri hiç ölmedim." gözlerim doluyordu. "Benden sensiz kalmamı bekleyemezsin."

"Doğduğun yeni dünyada hiçbir şeyi hatırlamayacaksın. Bende dahil. Her zaman istedigin hayatı yaşacaksın işte daha ne istiyorsun?"

"Ama sen olmayacaksın."

"Evet ama sen benim olup olmadığımı bilmeyeceksin. Hiç varolmazsam beni nasıl özleyebilirsin?" haklıydı. Nasıl özleyebilirdim ki? "Benim yaratılış amacım senin yalnızlığını dindirmek. Bırak da varlığım amacını tamamlasın."

"Sen benim yalnızlığımı paylaşmak için benimleydin. Dindirmek için değil..." gözlerimin içine baktığında yaşadığım hayal kırıklığını gördü. Elindeki şişeyi ağzına dikip sertçe dudaklarıma yapıştı.

Ağzımdan içeri kayan sıvı kalbimin hızlanmasına neden oluyordu. itmeye çalıştığımda kollarını bir türlü çözemedim. Boşluktan önceki tek gerçekliğim dudaklarından dudaklarıma akan karanlık sıvıydı.